DART DROP TESTLERİ
- ULUSLAR ARASI STANDARTI ; TS EN ISO 7765-1
- PLASTİK FİLM VE LEVHALAR - SERBEST DÜŞEN KÜTLE METODU İLE DARBE MUKAVEMETİNİN TAYİNİ İÇİN YAPILMAKTADIR.
MFI ( KUTLESEL ERIME AKIS HIZI) TESTLERİ
- ULUSLAR ARASI STANDARTI TS EN ISO 1133
- PLÂSTİKLER - ERİMİŞ TERMOPLÂSTİKLERİN KÜTLESEL AKIŞ HIZININ (MFR) VE HACİMSEL AKIŞ HIZININ (MVR) TAYİNİ İÇİN YAPILMAKTADIR.
YOĞUNLUK TAYİNİ TESTLERİ
- ULUSLAR ARASI STANDARTI :TS EN ISO 1183-1
- PLASTİKLER - GÖZENEKSİZ PLASTİKLER – YOĞUNLUK TAYİN METOTLARI
- BÖLÜM 1: DALDIRMA METODU, SIVI PİKNOMETRE METODU VE TİTRASYON METODU
TOPLAM GÖRÜNÜR IŞIK GEÇİŞİ TESTLERİ
- ULUSLAR ARASI STANDARTI : TS EN 2155-5 HAVACILIK-UÇAK CİLALAMASI İÇİN ŞEFFAF MALZEMELERİN DENEY METOTLARI; BÖLÜM 5: GÖRÜNÜR IŞIK GEÇİŞİNİN TAYİNİ
PUSLULUK TESTLERİ
- ULUSLAR ARASI STANDARTI TS EN 2155-9 HAVACILIK SERİSİ - UÇAKLARDA CAM OLARAK KULLANILAN ŞEFFAF MALZEMELER İÇİN DENEY METOTLARI BÖLÜM 9: PUS TAYİNİ
ÇEKME ÖZELLİKLERİNİN TAYİNİ TESTLERİ ( ÇEKME-KOPMA-UZAMA)
- ULUSLAR ARASI STANDARTI TS 1398-3/EN ISO 527-3 PLASTİKLER-ÇEKME ÖZELLİKLERİNİN TAYİNİ-BÖLÜM 3 : FİLM VE LEVHALAR İÇİN DENEY ŞARTLARI
SERA ÖRTÜLERİNİN KULLANILMASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR VE GARANTİ KOŞULLARI
1.Sera üzerine plastik örtü sabahın erken saatlerinde (10.00'dan önce) ve rüzgarsız günlerde çekilmelidir.İlkbahar, sonbahar ve yaz gibi kış şartlarına göre daha ılık mevsimlerde plastik örtünün çekilmesi durumunda kışın soğuk günlerdeki aşırı gerilmenin plastiği patlatabileceği oluk kenarlarında alın bağlantılarında, üst boru ile temas noktalarında aşırı gerilmeye bağlı olarak sera örtüsünde kopmalar, kesilmeler yırtılmalar olabileceği göz önüne alınarak uygun boşluk bırakılmalı ,böyle bir hasarın ürün kalitesi ile değil sera örtüsünün çekiliş işçiliğindeki hata ile ilgili olduğu bilinerek garanti kapsamı dışında böylesine bir hasar ile karşılaşmamak için, sera örtüsünün çekim işçiliğinde gereken hassasiyet ve özen
gösterilmelidir.
2.Rüzgarın sera yüzeyinde ortaya çıkardığı emme kuvvetlerine karşı plastiğin üstüne kuşaklar konmalıdır.
3.Seralar yay aralıklarının çok geniş tutulmamasına dikkat edilmelidir.
4.Plastiğin (sera örtüsü ,çileklik,ısı perdesi vs.)çekilmesi esnasında enine ve boyuna sün dürülmesi ,uzatılmasından kesinlikle kaçınılmalıdır.böyle bir uygulama sera örtüsünü deforme edeceğinden garanti kapsamı dışına çıkarılır.
5.Sera Örtüsünün rüzgarda dalgalanmasını ve konstrüksiyona sürtünmesini engelleyecek tedbirler alınmalıdır. (Sürtünme ve rüzgar ile örtünün konstrüksiyona çarpması ile oluşan hasarların sera örtüsünün kullanım ömrünü kısalttığı ve böyle bir durumun ürünü garanti kapsamı dışına çıkardığı bilinmelidir.)
6. Sera örtüsünün mümkün olduğu kadar güneş radyasyonu sonucu ısınmış metal malzeme ile az temas etmesi için malzemenin açık renklerde (tercihen beyaz) boyanması ve plastik ile temas yüzeylerin pürüzsüz olması sağlanmalıdır.
7.Sera örtüsünün üzerine çekildiği pürüzlü,paslı,ahşap veya budak gibi fiziki yada kimyasal deformasyon sebebi olabilecek materyallerin sera örtüsüne verebileceği zararlar garanti kapsamı dışındadır.
8.Seraların ısıtılmasında kullanılan ısıtma araçlarının plastiği yakın olamaması ve sıcağı naylona direkt vurmamasına dikkat edilmelidir.
9.Sera örtüsünün çıta ile sabitlenmesinde çivi ve tel kullanımında plastiğe en az zarar verecek şekilde tedbirler alınmalı,bir müddet sonra tel veya ağaç çıtanın çürüyebileceği
göz önüne alınarak tel ve çıtalar gerektiği zaman yenilenmelidir.(Paslanmış tel ve çiviler örtüye fiziki deformasyonun yanında kimyasal zarar da verir.)
10.Naylonların tutturulmasında klips kullanılıyor ise klipslerin montajı anında plastiğin zedelenmemesi için klipslerin altına çift katlı plastik yerleştirilmelidir.
12.Sera içerisinde sülfürlü(kükürtlü) ilaçların kullanılmasının plastiğin kullanım ömrünü kısalttığı bilinmeli ve uygulamada buna dikkat edilmelidir.Bu kimyasalların bir veya bir kaçının sera örtüsünde tespit edilmesi durumunda UV katkısı kimyasalı üreten şirketler herhangi bir kullanım süresi garantisi vermemektedir.Dolayısı ile ürün ve bu benzeri kimyasalların kullanımı sonucu hasar görmüş ise garanti kapsamı dışında değerlendirilir.
Her türlü dilek,temenni, ve sorularınız için firmamız hizmetinizde olup, aşağıda ki adres, telefon ve fax ile müracat edilmesi rica olunur.